HORAN

EGD | DIGITAL | SCULPTURE
Experiential design for HORAN Associates makes use of interactive design and custom sculpture.

HORAN has been a trusted partner and advisor in employee benefits consulting, wealth management, and life insurance since 1948. The years-long relationships they have with their clients are their top priority. They wanted their new office design to be an oasis for their clients, offering the ideal setting to continue building those trusted relationships.

HORAN has been a trusted partner and advisor in employee benefits consulting, wealth management, and life insurance since 1948. The years-long relationships they have with their clients are their top priority. They wanted their new office design to be an oasis for their clients, offering the ideal setting to continue building those trusted relationships.

Our challenge was to design a lobby experience that exuded calm confidence while expressing who HORAN is and what they do. Our method was to strip everything extraneous away. Using two graphic elements to tell their story, our design strategy establishes HORAN as an expert or guide and then shows how HORAN’s customized paths help their clients reach their unique goals.

The brand experience starts in the elevator lobby, where three colored light ribbons greet visitors. They represent the many customized paths – or solutions – HORAN designs to meet their client’s goals. The lights converge at a refreshment bar/video wall at the end of the space.

The experience is punctuated by a dynamic “aura” representing HORAN’s skills and expertise. It embodies the power of HORAN’s 27 business fundamentals that guide its employees. Subtly introduced behind a tone-on-tone logo at the reception desk, we use the aura throughout the office design to highlight HORAN’s expert touch in guiding clients to meet their goals.

Other features include a lenticular welcome wall that introduces the “guide” metaphor on one side and a brief timeline/history of HORAN’s successes on the other. In addition, a digital display greets visitors with animated “shorts.” Each demonstrates HORAN’s value for various clients using the aura and path graphic elements described above. We designed a custom set of animated graphics for each screen type.

The result is an inviting reception area and office design that delivers HORAN’s value in a way that is simple and easy to remember.

Portfolio view

CLIENT
HORAN
SERVICES ON PROJECT

Experiential Graphic Design
Digital Experience
Sculpture
Interactive Design

LOCATION
Cincinnati, Ohio
COLLABORATORS

Champlin Architecture
Cushman & Wakefield
Danis Construction

No items found.
CLIENT
HORAN
SERVICES ON PROJECT

Experiential Graphic Design
Digital Experience
Sculpture
Interactive Design

LOCATION
Cincinnati, Ohio
COLLABORATORS

Champlin Architecture
Cushman & Wakefield
Danis Construction

NEXT PROJECT

REGENSTRIEF INSTITUTE

EGD | WAYFINDING | SCULPTURE | DESIGN STRATEGY
We designed, fabricated and installed all of the environmental graphics for the Regenstrief Institute’s new facility on Indiana University’s medical campus in Indianapolis.
The Regenstrief Institute was founded by Sam Regenstrief and his wife, Myrtie, in 1968. Originally in manufacturing, Sam's D&M Corporation was once responsible for over 30% of the world's residential dishwashers. Frustrated with the inefficient delivery of healthcare in eastern Indiana, Sam shifted gears and applied his manufacturing prowess to healthcare. Sam and Myrtie were iconic visionaries and philanthropists. The pair founded the Institute through technological innovation, cutting-edge healthcare research, and a relentless pursuit of efficiency. Our solution represents the Regenstrief Institute and Foundation's core values while offering a creative and inspiring environment for the employees and the surrounding community.
Employee walks past timeline connected by tubes of light. At right, a display shows an original dishwasher that has been illuminated from the inside.